• Σας καλύπτουμε ... Απο το 1990 !!

  Κέρκυρα Φεστιβάλ Μπύρας 2017 «Corfu meets Czech»

  Χιλιάδες οι επισκέπτες στο Corfu Beer Festival 2017!

  Όταν άνθρωποι με μεράκι και όραμα ενώνουν τις δυνάμεις τους, γίνονται θαύματα! Ένα τέτοιο μικρό θαύμα είναι και το «Corfu Beer Festival», ένα πενθήμερο διεθνές φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείται μια ξένη χώρα. Το φεστιβάλ έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2013. Σαν το γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στις πιέσεις, ο Αρίλλας της βόρειας Κέρκυρας, παρόλο που βρίσκεται μακριά από την πόλη, συνεχίζει να φιλοξενεί το φεστιβάλ και να αναδεικνύει την τοπική φιλοξενία και γαστρονομία.

  Το φεστιβάλ που έγινε θεσμός πλέον στο νησί των Φαιάκων έριξε την αυλαία του το βράδυ της Κυριακής 01/10 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς ο κόσμος έμεινε χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι το τέλος. Το πενθήμερο φεστιβάλ όπου η Κέρκυρα τα είχε όλα και φέτος, ήταν μια γιορτή ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς με την Κέρκυρα να συναντά τη χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία στη μπύρα, την Τσεχία.

  Χιλιάδες κόσμου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χειροποίητες και καινοτόμες μπύρες, τις κουζίνες των δύο χωρών καθώς και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες και παραδοσιακά συγκροτήματα που ξεσήκωσαν το κοινό. Στα γνωστά ελληνικά συγκροτήματα ήταν οι ONIRAMA, οι Εκείνος και Εκείνος και οι 48 ΩΡΕΣ. Για άλλη μια φορά ήρθε κόσμος από διάφορα μέρη του κόσμου για να ζήσει τη μοναδική εμπειρία του φεστιβάλ σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Κέρκυρας, τον Αρίλλα.

  Η εταιρεία Προβολή expo ανέλαβε την τοποθέτηση και εγκατάσταση των λυόμενων αιθουσών που στέγασαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, την έκθεση της μπύρας, των τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων καθώς και το χώρο γαστρονομίας. Πιο συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 3 λυόμενες αίθουσες βαρέου τύπου Γερμανικής κατασκευής, μαζί με τον εκθεσιακό εξοπλισμό, διαστάσεων 20x35m, 20x30m και 15x16m. Επίσης εγκαταστάθηκαν επιπλέον τέντες τύπου παγόδας διαστάσεων 5x5m και 2.5×3.5m για τις ανάγκες του φεστιβάλ.

  Το καλοκαίρι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Ραντεβού του χρόνου!